Valtra Seria S – o generație de tractoare puternice și inteligente

Seria S a tractoarelor Valtra poate fi descrisă în doar două cuvinte: puternice și inteligente. Cu puteri între 290 și 405 cp și o greutate de peste zece tone, sunt destinate în principal lucrărilor grele. Vor impresiona însă prin adaptabilitate și precizie. În plus, atunci când noile modele pleacă, în prezent, din fabrică au mai multe îmbunătățiri menite să facă munca în agricultură mai simplă și mai eficientă ca niciodată.

 

Eficiență maximă și costuri reduse

Experiența acumulată de Valtra, bine-cunoscutul și totodată singurul producător de tractoare din regiunea nordică a Europei, se reflectă în soluțiile oferite pentru orice posibile nevoi sau impedimente, cu ajutorul tehnologiei de ultimă oră, dar și în fiabilitatea noii generații de tractoare din seria S:

Cotiera SmartTouch, cu care sunt dotate toate modelele din seria S, este un sistem inteligent ce asigură accesul facil la funcțiile tractorului. Premiată cu Red Dot Design Award în 2017 și iF Design Award în 2018, este în aceeași măsură apreciată atât de foruri competente cât și de clienți.

George Tănase, brand manager Valtra, spune despre SmartTouch că este ”un sistem foarte intuitiv, mai simplu de folosit decât un telefon mobil. Se poate configura conform opțiunilor operatorului, iar numărul profilelor operatorilor este nelimitat. Mai simplu spus, dacă un operator dorește ca pe anumite butoane să aibă anumite comenzi (de priză hidraulică, de priză de putere etc.), le configurează și salvează setarea ca „operatorul 1”. Un alt operator, care are preferințe diferite în ceea ce privește comenzile, face alte setări, pe care le memorează ca „operatorul 2”. Este o interfață cu operatorul care a fost multi-premiată și foarte bine primită de clienți.”

 

Motorul AGCO Power 8.4 l este unanim recunoscut pentru fiabilitatea sa, fiind ”responsabilul” principal în realizarea unui consum eficient de carburant.

„În privința motorizării trebuie menționat un aspect important, și anume faptul că aceste motoare AGCO, foste SISU, le sunt binecunoscute clienților, ca fiind foarte fiabile și robuste. În general, aceștia sunt foarte mulțumiți de consum”, spune George Tănase, brand manager Valtra.

De asemenea, Seria Valtra S are două turbocompresoare secvențiale (Twin Turbo) pentru un cuplu mai bun la turații mai mici și la temperaturi scăzute de evacuare. Astfel crește durabilitatea motorului și se reduc costurile de întreținere.

Iar pentru că grija pentru mediul înconjurător este o preocupare permanentă a producătorului finlandez, noile modele din seria S sunt și în această privință cu un pas înainte. Motoarele respectă anticipat normele de poluare prevăzute de Uniunea Europeană, Stage 5, ce vor intra în vigoare în următoarea perioadă.

 

Transmisia continuu variabilă aduce alte puncte în plus seriei S de la Valtra, atât la capitolul consum redus de combustibil, cât și la grad ridicat de adaptabilitate.

Productivitatea poate crește cu până la 15% grație opțiunii Twin Track, ce permite tractoarelor Valtra să lucreze în ambele direcții, adaptându-se la diverse condiții de lucru.

„Există posibilitatea de a opta pentru sistemul de conducere dual, Twin Track, cu volan și în spate. Comenzile sunt pe scaun și pe cotiera Smart Touch, care se va roti odată cu scaunul. De exemplu, la un tractor livrat, utilajul atașat este legat la tiranții spate. Clientul folosește un tocător forestier, care necesită un tractor puternic și robust, iar opțiunea Twin Track îi oferă posibilitatea de deplasare cu spatele cu ușurință”, precizează George Tănase.

 

Tractoarele din Seria S sunt concepute pentru a lucra pe tot parcursul anului, idiferent de gradele din termometru. Iar pentru ca acestea să îndeplinească cele mai exigente cerințe, înainte de a părăsi fabrica sunt riguros testate în condiții extreme (pe plantațiile de trestie de zahăr din Brazilia sau pe drumurile înzăpezite din Finlanda). În ceea ce privește confortul, cel termic este asigurat de sistemul de încălzire și de aer condiționat, incluse în dotarea standard, iar starea de bine a operatorului este dată de ergonomia desăvârșită a cabinei.

Desigur, la toate cele de mai sus se adaugă și faptul că este un tractor arătos, pentru că la aspectul său au lucrat ingineri și graficieni ce i-au integrat elemente din mult apreciatul design nordic.

Date tehnice despre cele 5 modele ale seriei S puteți găsi aici: http://www.mewi.ro/ro/produs/categorii/seria-s